Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Impartim bucuria cu tine!

Membru Bizoo de 2 ani.
4.82
5 stars: Exceptional
79 pareri

Molid argintiu la ghiveci de 35 L Picea pungens Hoopsii

0 stars: 0.00 din 0 pareri

560 lei Lei
Out Of stock
Descriere
Molid argintiu Hoopsii - Caracteristici generale
Un Molid argintiu Hoopsii nu trebuie sa lipseasca din nicio gradina. Este cel mai popular si cel mai iubit printre speciile de conifere argintii. La maturitate poate ajunge la o inaltime de aproximativ 7-8 metri si cu un diametru al coroanei intre 2,5 - 4 m. Aceasta e uniform ramificata si densa.

Este un molid cu port piramidal si coroana conica. Se obtine doar prin altoire. Exemplarele tinere au o crestere mai lenta, de 15-20 cm pe an, dupa care creste anual intre 25-50 cm. In primii ani cresterea e usor neuniforma, cu trunchiul stramb si mai multe varfuri. Efectuand taieri pentru controlarea formei si tutorand tulpina centrala, vom obtine insa un exemplar cu o frumoasa coroana piramidala.

Frunzele acestui Molid argintiu Hoopsii sunt sub forma de ace lungi, curbate, destul de groase si rigide, prin urmare intepatoare. Sunt situate circular, acoperite cu un strat gros de ceara, au 3-4 cm lungime si sunt stralucitoare prin nuantele de alb-argintiu-albastru. In zilele cu soare, acele sale par acoperite de bruma. Conurile sunt decorative, cilindrice, de 5-7 cm lungime, avand culoarea rosie primavara. Contrastul dintre culoarea argintie a coroanei si a conurilor rosii il face exclusivist si extrem de dorit de toti.

Este practic tiparul imaginii clasice a pomului de Craciun, insa cu o intensa culoare albastruie.
Molid Hoopsii cunoscut popular ca brad argintiu: cerinte sol, amplasare
Un Molid argintiu Hoopsii nu este deloc pretentios. Prefera locurile insorite, dar se dezvolta bine si la semiumbra. Molidul se adapteaza usor la sol, cu conditia ca acesta sa fie bine drenat. Ii place solul neutru pana la usor acid. Este indicat sa se planteze intr-un strat de pamant special pentru conifere. Cel mai bine creste in solul proaspat umezit. Suporta bine frigul, iar in perioada de iarna rezista si pana la temperaturi de -30 grade Celsius. Tolereaza bine caldura si vantul. Este un soi rezistent la poluare si la daunatori.

Acest molid argintiu Hoopsii este unul dintre cei mai cautati arbori ornamentali in realizarea peisagistica a spatiilor verzi. De asemenea, foarte multi oameni il achizitioneaza pentru sarbatorile de iarna, acesta pretandu-se foarte bine ca Brad de Craciun.

Avantajele soiului  argintiu absolut, mai argintiu de atat nu se poate
conuri rosii, foarte decorative
coroana foarte densa
rezistenta la inghet
rezistenta la temperaturi mari si la seceta
De aici poti cumpara Molid argintiu Hoopsii, in ghiveci, cu pret avantajos

Avem diverse soiuri de conifere de vanzare. Descopera plantele decorative preferate in magazinul online FloraPris.ro si ia-le acasa, cu un singur click! Comanda acum si in 24 de ore sunt la usa ta.

Informatii suplimentare    Culoare  Argintiu intens, absolut
Perioada de plantare  Toate plantele livrate la ghiveci se pot planta oricand, cu conditia ca pamantul sa nu fie inghetat
Conditii de lumina  soare, semiumbra
Pretentii fata de sol  prefera un sol bogat, umed, permeabil, cu un drenaj bun
Inaltime la maturitate  cca 7-8 m
Rezistenta la inghet  -25 C pana la -30 C
Detalii livrare produs    Tipul ambalarii  la ghiveci de 35 l

Inaltimea la livrare  Planta matura, dezvoltata, 100-120 cm
Varsta la livrare  Peste 8 ani
Trimite mesaj
Din Gura in Gura