Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Impartim bucuria cu tine!

Membru Bizoo de 1 an.
4.80
5 stars: Exceptional
70 pareri

Floare liliac albastru Professor Hoser la ghiveci

0 stars: 0.00 din 0 pareri

25 lei Lei
Cod produs
212L24
Out Of stock
Descriere
Caracteristici generale liliac albastru Professor Hoser

Un Liliac albastru Professor Hoser iti va impodobi si inmiresma gradina in fiecare primavara. Syringa vulgaris Professor Hoser e foarte admirat in special pentru splendoarea florilor cameleonice si pentru parfumul lor inegalabil.

Acest liliac albastru are o crestere viguroasa, cu crengi stelate, erecte. Se poate dezvolta si sub forma de tufa. Are o crestere lenta, iar la maturitate poate sa se dezvolte la o inaltime maxima cuprinsa intre 2,5-4 metri.

Arbustul are o rezistenta ridicata la poluare, la temperaturile scazute si la diferentele bruste de clima. Nu necesita intretineri sau ingrijiri speciale.

Cum arata frunzele si florile de liliac Professor Hoser
Frunzele sunt de marime mijlocie, in forma de inima, in nuante de verde inchis-albastrui. Decoreaza frumos pe toata perioada anului.

Florile sunt duble, cu petale usor rasucite, grupate in panicule mari si atractive, foarte parfumate. Din bobocii de culoare roz-violet inchis infloresc flori de culori albastru deschis. Inflorescentele sunt mari, largi, dense, de aproximativ 30 cm lungime. Sunt foarte parfumate.

Florile de liliac albastru sunt extrem de decorative si ca flori pentru vaza, dar si in aranjamente florale pentru diverse ocazii. Buchetele de liliac albastru sunt foarte cautate si apreciate de mirese.

Liliac ingrijire

Liliacul nu necesita conditii speciale de plantare sau ingrijire. Butasii de liliac se planteaza primavara devreme sau toamna tarziu, in afara perioadei de vegetatie. Daca ai achizitionat liliac albastru Professor Hoser la ghiveci, atunci il poti planta oricand in timpul anului. Prefera un sol neutru, fertil si bine drenat. Ii dauneaza surplusul de apa, asa ca mare atentie unde il amplasezi. Pentru o dezvoltare si inflorire armonioase are nevoie de un loc foarte insorit, dar se descurca bine si cu un spatiu semiumbros.

Este foarte rezistent la seceta, la temperaturi negative, de pana la -20, dar si la bolile si daunatorii mediului inconjurator. Pentru stimularea infloririi se aplica ingrasamant de inflorire primavara. Dupa inflorire, se recomanda a fi tuns usor, dupa caz.

Este preferat pentru crearea de buchete si aranjamente cu flori de liliac, datorita rezistentei indelungate ca flori taiate.

Aici gasesti Liliac albastru Professor Hoser de vanzare, in ghiveci, cu pret avantajos.

Avem diverse soiuri de arbusti ornamentali de vanzare. Descopera plantele decorative preferate in magazinul online FloraPris.ro si ia-le acasa, cu un singur click! Comanda acum si in 24 de ore sunt la usa ta.

Informatii suplimentare    

Culoare  Albastru, din roz violet
Parfum  puternic
Perioada de inflorire  mai-iunie

Perioada de plantare  

Toate plantele livrate la ghiveci se pot planta oricand, cu conditia ca pamantul sa nu fie inghetat
Conditii de lumina  Soare din plin
Cerinte de udare  moderat
Pretentii fata de sol  prefera un sol bogat, permeabil, cu un drenaj bun
Inaltime la maturitate  cca 2,5-4 m
Rezistenta la inghet  -25 C pana la -30 C

Detalii livrare produs    

Tipul ambalarii  la ghiveci
Inaltimea la livrare  In functie de momentul livrarii
Varsta la livrare  De la 2 ani
Trimite mesaj
Din Gura in Gura