Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Impartim bucuria cu tine!

Membru Bizoo de 2 ani.
4.82
5 stars: Exceptional
77 pareri

Arbust Abelia grandiflora, in ghiveci

0 stars: 0.00 din 0 pareri

85 lei Lei
Cod produs
221A11
Out Of stock
Descriere
Abelia grandiflora- Caracteristici generale

Abelia grandiflora - un arbust ornamental foarte decorativ si apreciat pentru frumusetea florilor. Te incanta din primavara pana in toamna cu buchetele de flori intens colorate. Decoreaza superb orice loc si aduce multa culoare si veselie in gradina. Se distinge prin perioada lunga de inflorire si rezistenta soiului.

Abelia grandiflora este un arbust de talie medie, foarte decorativ prin frunzis si flori. Creste sub forma de tufa care la maturitate poate ajunge pana la inaltimea de 2 m.

Frunzele sunt ovate, de culoare verde inchis, lucioase si lungi de 2 - 6 cm. Florile sunt dispuse sub forma de ciorchini, de culoare alba, roz, in forma de clopot, pana la 2 cm lungime, parfumate. Aceasta specie infloreste de la sfarsitul verii pana toamna. Abelia isi schimba culoarea frunzelor la inceputul toamnei, in culoarea bronzului. Spre toamna vireaza in galben-portocaliu pana la visiniu, ceea ce ofera un decor special locului.

Ce este neobisnuit la ea e ca, uneori, pe acelasi ciorchine vor aparea flori de ambele culori. Asta face sa fie deosebit de atractiva si decorativa. Este un arbust foarte cochet.

Abelia: cerinte sol, amplasare, ingrijire

Abelia grandiflora nu este deloc pretentioasa. Prefera locurile cu mult soare, asa ca e bine sa ii gasesti un loc potrivit, insorit si luminos. Se dezvolta bine in orice tip de sol, dar prefera solurile usor acide, fertile, umede, dar bine drenate. Este un soi rezistent la poluare si la daunatori.

Pentru o crestere armonioasa si o coroana compacta, se recomanda tunderile in sezonul de crestere. Tunderea de primavara va incuraja cresterile noi, iar tufa va deveni mai bogata si va inflori mai profund.

Astfel, arbustul va continua sa arate frumos si proaspat. Mai mult, in acest mod stimulam inflorirea, pe care o putem prelungi pana la inceputul lunii septembrie. Puteti tunde pana la doua treimi din cresterea anului trecut sau tundeti pentru a obtine forma dorita. Abelia este potrivita pentru plantare si ghivece plasate in aer liber.

Abelia grandiflora este recomandata si pentru crearea de decoruri in garduri vii. Avand o crestere rapida si inflorire repetata de lunga durata, ofera decoruri de care sa te bucuri tot sezonul

De aici poti cumpara Abelia grandiflora, in ghiveci, cu pret mic

Avem diverse soiuri de arbusti ornamentali cu flori de vanzare. Descopera plantele decorative preferate in magazinul online FloraPris.ro si ia-le acasa, cu un singur click! Comanda acum si in 24-48 de ore sunt la usa ta.

Informatii suplimentare    

Culoare  Roz cu alb
Parfum  Parfumata
Perioada de inflorire  Iunie, Iulie, August, Septembrie

Perioada de plantare  

Toate plantele livrate la ghiveci se pot planta oricand, cu conditia ca pamantul sa nu fie inghetat
Conditii de lumina  soare, semiumbra
Pretentii fata de sol  prefera un sol bogat, usor acid, permeabil, cu un drenaj bun
Inaltime la maturitate  cca 1,5-2 m
Rezistenta la inghet  -25 C pana la -30 C

Detalii livrare produs    

Tipul ambalarii  la ghiveci
Inaltimea la livrare  Planta matura, dezvoltata
Varsta la livrare  De la 2 ani
Trimite mesaj
Din Gura in Gura