Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Impartim bucuria cu tine!

Membru Bizoo de 2 ani.
4.82
5 stars: Exceptional
76 pareri

Arbust Matura spaniola in ghiveci, cca 50 cm

0 stars: 0.00 din 0 pareri

35 lei Lei
Cod produs
216S10
Out Of stock
Descriere
Matura spaniola - arbusti ornamentali cu flori parfumate
Matura spaniola e un arbust ornamental foarte decorativ si apreciat pentru frumusetea florilor. Te incanta din primavara pana in toamna cu buchetele de flori intens colorate si parfumate. Decoreaza superb orice loc si aduce multa culoare si veselie in gradina. Se distinge prin perioada lunga de inflorire si rezistenta soiului.

Matura spaniola creste sub forma de tufa, cu port erect si ajunge la maturitate pana la o inaltime de cca 1,5 m, in functie de conditii. Prezinta tulpini multiple si goale, subtiri, care formeaza coroane circulare care se imbraca in flori stralucitoare. Dezvolta inflorescente abundente alcatuite din flori galben aurii, foarte parfumate. Frunzele sunt cazatoare de culoare verde. In functie de clima pot fi chiar persistente si in anotimpul rece.

Este foarte iubita de albine, asa ca va fi foarte multa veselire in gradina ta.

Matura spaniola: cerinte sol, amplasare, ingrijire

Matura spaniola nu este deloc pretentioasa. Prefera locurile cu mult soare, asa ca e bine sa ii gasesti un loc potrivit, insorit si luminos. Se dezvolta bine in orice tip de sol, dar prefera solurile nisipoase, slabe, pietroase, uscate.

Este foarte rezistenta la seceta si inghet. Nu necesita udare constanta, este necesar sa se intervina doar in perioadele de seceta indelungata. In rest, udarea o data pe saptamana este suficienta.

Se planteaza primavara sau toamna. Daca ai achizitionat matura spaniola la ghiveci, o poti planta oricand daca pamantul nu e inghetat. Pentru o crestere armonioasa si o coroana compacta, se recomanda tunderile dupa terminarea infloririi. Tunderile vor incuraja cresterile noi, iar tufa va deveni mai bogata si va inflori mai profund anul urmator.

Astfel, arbustul va continua sa arate frumos si proaspat. Mai mult, in acest mod stimulam inflorirea, pe care o putem prelungi pana la inceputul lunii septembrie. Puteti tunde pana la doua treimi din cresterea anului trecut sau tundeti pentru a obtine forma dorita.

Matura spaniola este potrivita si pentru plantare si ghivece plasate in aer liber. De asemenea, este recomandata si pentru crearea de decoruri in garduri vii. Avand o crestere rapida si inflorire repetata de lunga durata, ofera decoruri de care sa te bucuri tot sezonul. Este un soi rezistent la poluare si la daunatori.

De aici poti cumpara Matura spaniola in ghiveci, cu pret mic

Avem diverse soiuri de arbusti ornamentali de vanzare. Descopera plantele decorative preferate in magazinul online FloraPris.ro si ia-le acasa, cu un singur click! Comanda acum si in 24-48 de ore sunt la usa ta.

Informatii suplimentare    Culoare  galben intens
Parfum  da
Perioada de inflorire  Primavara-vara
Perioada de plantare  Toate plantele livrate la ghiveci se pot planta oricand, cu conditia ca pamantul sa nu fie inghetat
Conditii de lumina  Soare plin
Pretentii fata de sol  prefera soluri nisipoase, slabe, pietroase, uscate.
Inaltime la maturitate  cca 150 cm
Rezistenta la inghet  -25C pana la -30C
Detalii livrare produs    Tipul ambalarii  la ghiveci
Inaltimea la livrare  Cca 50 cm
Varsta la livrare  De la 3 ani.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura