Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Impartim bucuria cu tine!

Membru Bizoo de 2 ani.
4.82
5 stars: Exceptional
76 pareri

Floare Bujor arbustiv roz la ghiveci, cca 80 cm

0 stars: 0.00 din 0 pareri

100 lei Lei
Out Of stock
Descriere
Cu Bujori arbustivi roz va da gradinii tale un aer aristocratic si plin de rafinament in fiecare an. Tocmai pentru ca sunt alt tip de bujor, mai putin intalniti, e cazul sa te imbogatesti cu cel putin unul.

Bujori arbustivi roz - Caracteristici generale

Acest tip de bujori arbustivi roz se disting de cei erbacei prin faptul ca se dezvolta sub forma de arbust, cu tulpini lemnoase. Acestea raman peste iarna ca la orice copacel si pe ele se formeaza mugurii si ramurile noi. De asemenea, se distinge prin florile sale mari, cu diametru de 20-25 cm, cu aspect elegant, impunator. Infloreste devreme, inaintea celor erbacei, in lunile aprilie-mai.

Este o planta perena, foarte rezistenta, care poate atinge la maturitate intre 100-150 cm. Dezvolta o coroana compacta, foarte decorativa si doar prin frunze. Are nevoie de un spatiu generos pentru a se putea desfasura in voie. Frunzisul verde inchis, cu tulpini puternice, lemnoase, pune frumos in valoare florile albe si foarte stralucitoare.

Plantarea bujorilor

Acesti Bujori arbustivi roz nu sunt deloc pretentiosi, fiind prin excelenta, plante rustice, rezistente, cu viata lunga. Perioada optima pentru a planta bujorii este inceputul toamnei, din septembrie pana la mijlocul lui octombrie. Pot fi insa plantati si la inceputul primaverii, in luna aprilie-mai, cand pamantul s-a incalzit suficient.

Daca ai achizitionat bujori arbustivi roz la ghiveci, atunci plantarea se poate face oricand, daca pamantul nu este inghetat.

Bujorii prefera solurile afanate, argiloase imbogatite cu compost sau pamant de frunze, cu un drenaj normal. Atentie insa sa nu balteasca apa.

E bine sa plantam bujorii in spatii insorite, bine aerisite. Evita sa-i amplasezi langa ziduri, garduri compacte sau sub pomi. Plantarea la umbra va reduce inflorirea, asa ca gaseste-le un loc potrivit si te vor rasplati cu valuri de flori.

Ingrijirea bujorilor arbustivi

Pentru ca florile lor sunt mari si grele, e bine sa ii ajuti cu sisteme de sustinere simple, ca sa nu se rupa. Faci asta cand sunt in stadiul de boboci.

In timpul verii trebuie udati regulat, mai ales in iulie-august, cand plantele isi formeaza mugurii florali incipienti pentru anul urmator.

E important sa stii ca nu taiem frunzisul bujorului dupa inflorire. Frunzele sunt foarte decorative mult timp si hranesc radacinile, fortificand planta.

Se poate planta solitar, iar pus pe gazon va decora superb locul. Poate fi acompaniat de alte plante perene care infloresc ulterior, frunzisul lui deosebit fiind un excelent decor pentru ele.

De aici poti cumpara bujori arbustivi roz la ghiveci, cu pret mic

Avem bujori arbustivi ieftini de vanzare in ghiveci, soiuri diverse. Descopera bujorii preferati in magazinul online FloraPris.ro si ia-i acasa, cu un singur click! Comanda acum si in max. 2 zile sunt la usa ta.

Informatii suplimentare

Culoare  roz
Parfum  puternic
Perioada de inflorire  Aprilie-mai

Perioada de plantare  

Toate plantele livrate la ghiveci se pot planta in orice perioada a anului, cu conditia ca pamantul sa nu fie inghetat

Conditii de lumina  Soare din plin
Cerinte de udare  moderat
Pretentii fata de sol  prefera un sol bogat, permeabil, cu un drenaj bun
Inaltime la maturitate  100-150 cm
Rezistenta la inghet  -25 C

Detalii livrare produs

Tipul ambalarii  la ghiveci
Inaltimea la livrare  Cca 80 cm
Varsta la livrare  2-3 ani
Trimite mesaj
Din Gura in Gura