Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Impartim bucuria cu tine!

Membru Bizoo de 2 ani.
4.82
5 stars: Exceptional
78 pareri

Arbust Stachyurus Chinensis Celina la ghiveci de 5 l

0 stars: 0.00 din 0 pareri

154 lei Lei
Out Of stock
Descriere
Stachyurus Celina - Arbusti ornamentali de semiumbra
Stachyurus Celina este un arbust peren florifer, foarte decorativ atat prin frunzis, cat si prin flori. Arbust de semiumbra si umbra, creste sub forma de tufa compacta, decorand splendid. Stachyurus Celina este un arbust spectaculos, de efect maxim in orice gradina, dupa care vei intoarce capul cu siguranta. Destul de rar la noi, se remarca prin aspectul inedit al florilor ce curg pe ramurile brun-violet. Spectacolul infloririi si combinatia dintre frunzisul multicolor si florile extraordinare fac din Stachyurus Celina un arbust irezistibil.

Stachyurus Celina dezvolta raceme frumoase de flori galben pal, in forma de clopot la inceputul primaverii. Mugurii florali incep sa se formeze la sfarsitul verii si se deschid la sfarsitul lunii martie sau inceputul lunii aprilie. Pe un racem se pot forma 25-50 de flori individuale.

Frunzele sunt in forma de lance sau alungite, de culoare verde mijlociu. Toamna, acestea ofera un spectacol fantastic de culoare cand se schimba in roz, rosu si portocaliu. Arbustul creste mediu rapid intr-o forma raspandita, oarecum rotunjita, cu ramuri arcuite. Unii cultivatori recomanda taierea lastarilor infloriti imediat dupa inflorire.

Atrage polenizatorii, cum ar fi albinele si fluturii, datorita florilor sale bogate in nectar.

Creste viguros, iar la maturitate poate ajunge la cca 250 cm inaltime si cca 300 cm latime. Este o planta decorativa prin: frunze, flori si port, nepretentioasa, foarte usor de cultivat, care nu necesita ingrijiri speciale.
Stachyurus: cerinte sol, amplasare, ingrijire
Stachyurus Celina prefera locurile semiumbrite si umbrite, dar foarte luminoase, asa ca gaseste-i locul potrivit in gradina. Tolereaza si zonele semiinsorite, cu soare mai mult dimineata. Are nevoie de sol acid, bogat in humus, intotdeauna umed, dar bine drenat. Este de preferat o pozitie ferita de vanturi puternice si uscate. Fertilizarea este recomandata dupa taiere.

Necesar apa: udarea se face cu moderatie, astfel incat solul sa fie mentinut moderat reavan. A se evita apa in exces la radacina sau baltirea.

Rezistenta: rezistenta la vant, inghet, seceta

Tundere: Se poate taia dupa inflorire pentru a mentine forma si dimensiunea dorite.

Boli si daunatori: este foarte rezistenta la boli si daunatori. De aici poti cumpara Stachyurus Celina in ghiveci, cu pret bun
Avem diverse soiuri de arbusti ornamentali de vanzare. Descopera plantele decorative preferate in magazinul online FloraPris.ro si ia-le acasa, cu un singur click! Comanda acum si in 24-48 de ore sunt la usa ta.

Plantele provin din pepiniera partenerului nostru Luca Perene, producator de perene de peste 13 ani. Acestea detin pasaport fitosanitar, sunt testate, sanatoase si complet aclimatizate, avand garantia soiului si calitate inalta.

Detalii livrare produs:
Tipul ambalarii  la ghiveci de 5l
Varsta plantei la livrare  Plante dezvoltate, viguroase, cca 80 cm, multitrunchi
Informatii suplimentare    Culoare frunze  verde deschis vara si galben, portocaliu rosu toamna
Culoare flori  Galben pai
Perioada de inflorire  Martie-aprilie
Perioada de plantare  Toate plantele livrate la ghiveci se pot planta oricand, cu conditia ca pamantul sa nu fie inghetat
Conditii de lumina  Semiumbra, umbra
Cerinte de udare  moderat
Pretentii fata de sol  prefera un sol fertil, cu un drenaj bun
Distanta de plantare  300 cm
Dimensiuni la maturitate  Cca 250 cm inaltime si cca 300 cm latime
Rezistenta la inghet  da.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura