Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Impartim bucuria cu tine!

Membru Bizoo de 2 ani.
4.82
5 stars: Exceptional
79 pareri

Floare Passiflora Lavender Lady la ghiveci, 150 cm

0 stars: 0.00 din 0 pareri

35 lei Lei
Cod produs
230P21
Out Of stock
Descriere
Planteaza passiflora (floarea pasiunii) si da gradinii tale un aspect exotic, care sa te faca sa visezi cu ochii deschisi. Pe langa calitatile sale decorative inegalabile, iti va aduce si o stare de liniste si relaxare ne neinchipuit.

Passiflora Lavender Lady- Caracteristici generale

Passiflora este o planta cataratoare viguroasa, vesnic verde, care impresioneaza atat prin frunzis, dar mai ales prin flori. Frunzele mari, lobate de un albastru verde intens, creeaza un fundal deosebit pentru florile sale de culoarea lavandei intunecate. Acestea sunt mari, de circa 6-10 cm, formate din petale ovale, suprapuse de filamente subtiri albastre. Impresioneaza prin contrastul de nuante de verde, alb, bordo si violet cu care mijlocul florii iese in evidenta. Infloreste constant pe tot parcursul anului, cu un sezon de inflorire de varf primavara si toamna.

Plantare si ingrijire passiflora

Passiflora Lavender Lady este foarte rezistenta si deloc pretentioasa. Daca ai achizitionat passiflora la ghiveci, o poti planta in orice perioada a anului. Pentru o dezvoltare armonioasa e recomandat sa se planteze in plin soare sau partial la umbra. Prefera soluri nisipoase sau cu pietris, umede si bine drenate. Se planteaza adanc in pamant, pentru apa. Acest lucru ajuta sa dezvolte un sistem puternic de radacini care o va sustine in timpul secetei si ingheturilor.

Nu trebuie exagerat cu gunoiul de grajd, compostul sau alte ingrasaminte. Acest lucru va duce la o crestere vegetativa luxurianta si o inflorire slaba. E bine s-o lasi sa creasca in voie, fara a-i influenta catararea. S-a demonstrat ca ramurile lasate sa atarne liber si sa cada putin vor fi cele mai inclinate spre inflorire. Are o toleranta scazuta la seceta, asa ca ai grija sa-i asiguri suficienta umezeala in verile toride.

Este o alegere perfecta sa decorezi cu passiflora gardurile, foisoarele sau peretii casei. Fa-ti diverse arcade sau pergole si impodobeste-le cu aceasta planta cataratoare si vei obtine un decor fabulos. Se dezvolta bine si in containere mari.

Passiflora infloreste pe lastari noi si ar trebui sa fie taiata la sfarsitul iernii sau la inceputul primaverii. Nu este insa nevoie de taieri regulate. Taierile sun necesare mai mult pentru a mentine planta in spatiul disponibil, indepartand cat este necesar din lastarii prea lungi.

Se inmulteste prin seminte, butasi sau prin stratificare primavara sau toamna.
Beneficiile soiului  usor de cultivat,
poate creste rapid pana la 3-9 m
flori mari, de culoare magenta
aspect decorativ deosebit
inflorire abundenta, din aprilie pana in august
efecte calmante, care induc somnul odihnitor

Dincolo de aceste beneficii, Passiflora este folosita si la fabricarea multor medicamente care trateaza diverse afectiuni. Este bine cunoscut si in traditia populara ca passiflora alunga teama si nelinistea, actionand ca un sedativ. Din acest motiv, este intens utilizata in medicina naturista si in homeopatie. Ceaiul de passiflora ofera un efect calmant si relaxant. Pastilele de passiflora se utilizeaza in cazuri de epuizare nervoasa, anxietate, insomnie si chiar in tulburari de deficit de atentie.

De unde poti cumpara passiflora Lavender Lady in ghiveci

Comercializam plante perene in ghiveci, specii diverse. Descopera soiurile preferate in magazinul online FloraPris.ro si ia-le acasa la preturi mici, cu un singur click! Comanda acum si in 24 de ore sunt la usa ta.

Detalii livrare produs

Tipul ambalarii  la ghiveci
Inaltimea la livrare  150 - 200 cm
Varsta la livrare  2 ani
Trimite mesaj
Din Gura in Gura