Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Impartim bucuria cu tine!

Membru Bizoo de 2 ani.
4.82
5 stars: Exceptional
78 pareri

Planta Scabiosa Butterfly Blue la ghiveci de 17 cm

0 stars: 0.00 din 0 pareri

45 lei Lei
Cod produs
381S10
Out Of stock
Descriere
Scabiosa Butterfly Blue - Plante perene pentru soare

Scabiosa Butterfly Blue este o planta perena semivesnic verde, foarte compacta, perfecta pentru a crea granite in gradina insorita. Florile foarte mari, umplute, de un albastru violet incantator, ne incanta din primavara pana la inghet. Daca iarna e blanda, poate inflori chiar si iarna. Spre exemplu, acum, la sfarsit de februarie 2024, la noi este deja inflorita, ceea ce e de-a dreptul incantator. Petalele prezinta raze lavanda crestate care inconjoara un centru ca o pernuta pufoasa. Infloreste deasupra tulpinilor sarma, foarte abundent si continuu. Formeaza o movila joasa de frunzis verde-iarba, ramanand vesnic verde in zonele de iarna blanda. Convinge si prin rezistenta sa uluitoare si prin numeroasele posibilitati de utilizare. Fie ca se afla in pat de flori, la marginea plantelor lemnoase, in gradini de piatri sau chiar in ghivece, Butterfly Blue se simte bine peste tot Creste de obicei pana la 30-40 cm inaltime, fiind un plus minunat pentru segmentul nostru de plante perene mici.

Aspectul atragator al acestei Scabiosa Butterfly Blue ofera scheme de plantare aerisite, deosebit de atragatoare. Desi vor inflori continuu, taierea florilor uzate va incuraja si mai multe flori.

Este o planta perena foarte rezistenta si decorativa. Fiind nepretentioasa, e foarte usor de cultivat si nu necesita ingrijiri speciale. Foarte recomandata si pentru cei care n-au deloc experienta in gradinarit.
Scabiosa - Plante perene care infloresc tot anul - ingrijire Scabiosa Butterfly Blue prefera locurile luminoase si insorite, asa ca gaseste-i locul potrivit in gradina. Pentru cele mai bune rezultate, cultiva Scabiosa Butterfly Blue la soare pana la umbra partiala. Se dezvolta cel mai bine in sol neutru, permeabil, bine drenat, bogat in nutrienti.

Se planteaza primavara devreme sau toamna. Daca ai achizitionat Scabiosa Butterfly Blue la ghiveci, o poti planta oricand in timpul anului, daca solul e dezghetat. Arata grozav atunci cand este plantat pe marginile paturilor de flori sau in orice schema de plantare pentru gradini insorite.

Necesar apa: udarea se face cu moderatie, astfel incat solul sa fie mentinut uscat reavan. A se evita apa in exces la radacina sau baltirea.

Rezistenta: rezistenta la soare, vant, inghet, seceta

Tunderi: A se taia florile decolorate. Desi vor inflori continuu, taierea florilor uzate va incuraja si mai multe flori.

Inmultire: prin seminte, prin divizarea tufei sau prin butasi de radacina.

Boli si daunatori: este foarte rezistenta la boli si daunatori. De aici poti cumpara Scabiosa Butterfly Blue in ghiveci, cu pret bun

Avem diverse soiuri de plante perene de vanzare. Descopera plantele decorative preferate in magazinul online FloraPris.ro si ia-le acasa, cu un singur click! Comanda acum si in 24-48 de ore sunt la usa ta.

Plantele provin din pepiniera partenerului nostru Luca Perene, producator de perene de peste 13 ani. Acestea detin pasaport firosanitar, sunt testate, sanatoase si complet aclimatizate, avand garantia soiului si calitate inalta.

Detalii livrare produs    Tipul ambalarii  la ghiveci

Varsta plantei la livrare  Plante dezvoltate, viguroase, la ghiveci de 19 cm, cu inflorire garantata in anul achizitionarii

Informatii suplimentare    

Culoare frunze  Verzi
Culoare flori  Albastru violet lavanda
Perioada de inflorire  iunie-septembrie

Perioada de plantare  

Toate plantele livrate la ghiveci se pot planta oricand, cu conditia ca pamantul sa nu fie inghetat
Conditii de lumina  Soare plin
Cerinte de udare  Moderat
Pretentii fata de sol  prefera un sol neutru, cu un drenaj bun
Distanta de plantare  40 cm
Dimensiuni la maturitate  Cca 30-40 cm inaltime si latime
Rezistenta la inghet  da
Trimite mesaj
Din Gura in Gura