Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Impartim bucuria cu tine!

Membru Bizoo de 2 ani.
4.82
5 stars: Exceptional
76 pareri

Planta Rosmarin Officinalis la ghiveci, tufa 50 cm inaltime

5 stars: 5.00 din 1 pareri
  • Am avut o experienta foarte placuta! Sfaturi - Claudia L.


39 lei Lei
Cod produs
315R10
Out Of stock
Descriere
Rosmarin - Plante aromatice
Un Rosmarin e alegerea ideala pentru un decor vesel si multa aroma in curtea ta tot sezonul. Rosmarinul este o planta perena lemnoasa, vesnic verde. Din categoria subarbustilor, e cultivat in iara noastri ca planta ornamentala, condimentara si medicinala. Frunzele sunt subtiri si lineare (forma de ace), pastrandu-si culoarea verde si in anotimpul rece. Florile sunt dispuse sub forma de spic si au culoare albastru deschis. Daca vrei sa ai o planta care sa-ti aromeze si sa-ti inveseleasca gradina, alege Rosmarinul! E nepretentios, usor de cultivat si cu multe beneficii terapeutice.

Creste repede, iar la maturitate poate ajunge la cca 200 cm inaltime si 50 cm intindere. Este o planta decorativa prin: frunze, flori si port, nepretentioasa, foarte usor de cultivat, care nu necesita ingrijiri speciale.
Beneficii ale Rosmarinului
Rosmarinul are multe utilizari, respectiv:
Planta ornamentala
In gastronomie ca planta aromatica
Planta medicinala (sub forma de ceai de rosmarin (stimuleaza digestia) sau tinctura de rosmarin (antireumatic), uz extern (antiseptic si cicatrizant)
In industria cosmeticelor
Rosmarinul: Plante perene aromatice pentru soare Rosmarin prefera locurile luminoase si insorite, asa ca gaseste-i locul potrivit in gradina. Se dezvolta cel mai bine in sol neutru imbogatit cu humus, nisipos, permeabil, bine drenat.

Se planteaza primavara devreme sau toamna. Daca ai achizitionat rosmarin la ghiveci, il poti planta oricand in timpul anului, daca solul e dezghetat. Arata grozav atunci cand este plantat pe marginile paturilor de flori sau solitar, pentru accente verticale in gradina.

Necesar apa: udarea se face cu moderatie, astfel incat solul sa fie mentinut uscat reavan. A se evita apa in exces la radacina sau baltirea. Suporta mai bine seceta decat umezeala.

Rezistenta: rezistenta la soare, vant, inghet, seceta

Tunderi: A se taia florile decolorate in mod regulat pentru a incuraja mai multi muguri. Plantele pot fi tunse in fiecare primavara, pentru a intineri frunzisul si a forma o coroana frumoasa.

Inmultire: prin seminte sau butasi.

Boli si daunatori: este foarte rezistent la boli si daunatori. De aici poti cumpara Rosmarin in ghiveci, cu pret bun
Avem diverse soiuri de plante perene de vanzare. Descopera plantele decorative preferate in magazinul online FloraPris.ro si ia-le acasa, cu un singur click! Comanda acum si in 24-48 de ore sunt la usa ta.

Plantele provin din pepiniera partenerului nostru Luca Perene, producator de perene de peste 12 ani. Acestea detin licenta, sunt testate, sanatoase si complet aclimatizate, avand garantia soiului si calitate inalta.

Detalii livrare produs    Tipul ambalarii  la ghiveci de 17 cm
Varsta plantei la livrare  Plante dezvoltate, viguroase, cca 50 cm inaltime
Informatii suplimentare    Culoare frunze  verzi
Culoare flori  Albastru deschis
Perioada de inflorire  Aprilie-mai
Perioada de plantare  Toate plantele livrate la ghiveci se pot planta oricand, cu conditia ca pamantul sa nu fie inghetat
Conditii de lumina  Soare plin
Cerinte de udare  Moderat
Pretentii fata de sol  Prefera un sol neutru, imbogatit cu humus, cu un drenaj bun
Distanta de plantare  50 cm
Dimensiuni la maturitate  cca 50-200 cm
Rezistenta la inghet  da.
5.00 out of 5based on 1 user ratings
Trimite mesaj
Din Gura in Gura