Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Impartim bucuria cu tine!

Membru Bizoo de 2 ani.
4.76
5 stars: Exceptional
90 pareri

Planta perena Sisyrinchium Striatum la ghiveci de 19 cm

0 stars: 0.00 din 0 pareri

58 lei Lei
Cod produs
511S10
Out Of stock
Descriere
Sisyrinchium Striatum - Plante perene deosebite pentru gradini insorite
Sisyrinchium Striatum este o perena senzationala, semivesnic verde, care formeaza movile cu frunze evantai asemanatoare irisului. Acestea sunt acoperite vara de o abundenta de ciorchini de flori galben pal, creand imagini deosebite. Fiecare floare are sase sepale cu dungi longitudinale violet inchis pe spate urmat de pastai negre. Acestea se inchid odata cu venirea serii.

Oferind un farmec special gradinii, ramane la loc de cinste printre perenele cu flori. Este destul de putin intalnita la noi, un motiv in plus sa o aduci in gradina ta. Vei avea toate argumentele pentru a te lauda cu o planta exceptionala.

Se remarca pentru obiceiul sau compact, formand aglomeratii care acopera perfect solul. Se dezvolta in pozitii insorite si in sol umed bine drenat, asa ca este un plus minunat pentru gradinile cu pietris. Se combina bine cu plantele argintii si violet. Plantele se vor raspandi in timp prin portaltoi taratori pentru a forma bulgari mari. Se va si auto-insamanta, asa ca aveti grija la rasaduri, ele pot fi lasate acolo unde apar sau plantate in alta parte. Atrage fluturii si polenizatorii si este un plus incontestabil pentru orice gradina insorita. Mia este cunoscuta si drept iarba cu ochi galbeni pal.
Sisyrinchium: plante de soare cu flori - cerinte sol, amplasare, ingrijire
Sisyrinchium Striatum prefera locurile luminoase si insorite, asa ca gaseste-i locul potrivit in gradina. Pentru cele mai bune rezultate, cultiva Sisyrinchium Striatum in plin soare, pana la umbra partiala. Se dezvolta cel mai bine in sol neutru imbogatit cu humus, umed dar bine drenat.

Se planteaza primavara devreme sau toamna. Daca ai achizitionat Sisyrinchium Striatum la ghiveci, il poti planta oricand in timpul anului, daca solul e dezghetat.

Sisyrinchium Striatum este un excelent acoperitor de sol, dar poate fi folosita perfect si in chenarul peren, pentru plantare in masa. Arata grozav si atunci cand sunt plantate pe marginile paturilor de flori. Pentru efecte vizuale spectaculoase, este recomandat sa le plantezi in grupuri.

Necesar apa: udarea se face regulat, astfel incat solul sa fie mentinut constant reavan. A se evita apa in exces la radacina sau baltirea.

Rezistenta: rezistenta la soare, vant, inghet

Inmultire: prin divizarea tufei, prin seminte

Boli si daunatori: este foarte rezistenta la boli si daunatori. De aici poti cumpara Sisyrinchium Striatum in ghiveci, cu pret bun

Avem diverse soiuri de plante perene de vanzare. Descopera plantele decorative preferate in magazinul online FloraPris.ro si ia-le acasa, cu un singur click! Comanda acum si in 24-48 de ore sunt la usa ta.

Plantele provin din pepiniera partenerului nostru Luca Perene, producator de perene de peste 13 ani. Acestea detin pasaport fitosanitar, sunt testate, sanatoase si complet aclimatizate, avand garantia soiului si calitate inalta.

Detalii livrare produs:
Tipul ambalarii  la ghiveci de 19 cm
Varsta plantei la livrare  Plante dezvoltate, viguroase, cu inflorire garantata in anul achizitionarii
Informatii suplimentare    Culoare frunze  verzi
Culoare flori  Galben pai
Perioada de inflorire  vara
Perioada de plantare  Toate plantele livrate la ghiveci se pot planta oricand, cu conditia ca pamantul sa nu fie inghetat
Conditii de lumina  Soare, semiumbra
Cerinte de udare  regulat
Pretentii fata de sol  prefera un sol fertil, cu un drenaj bun
Distanta de plantare  40 cm
Dimensiuni la maturitate  Cca 60-80 cm inaltime si cca 40 cm latime
Rezistenta la inghet  da.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura