Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Impartim bucuria cu tine!

Membru Bizoo de 2 ani.
4.82
5 stars: Exceptional
76 pareri

Floare Zephyranthes roz (Floarea zefirului) in ghiveci

0 stars: 0.00 din 0 pareri

25 lei Lei
Out Of stock
Descriere
Zephyranthes - caracteristici generale

Cu Zephyranthes terasa ta va iesi in evidenta intr-un mod impresionant. Frumusetea acestor flori este deosebita si le vei iubi la nebunie. Dupa ce vei avea una, cu siguranta o sa doresti sa ai cat mai multe.

Originara din emisfera vestica, cuprinde peste 70 de specii si numerosi hibrizi, fiind cultivata in scop ornamental.

Plantele au inaltimi variate, de la 8 pana la 30-40 cm si infloresc incepand din vara pana la aparitia primului inghet.

Florile de Zephyranthes sunt mari (aprox 6-8 cm), alcatuite din 6 petale identice si sunt de culoare roz. Se gasesc si sub alte culori: alb, galben. Frunzele sunt lucioase, de culoare verde deschis, lanceolate si subtiri. Bulbii pot inflori de mai multe ori intr-un an.

Plantare si ingrijire Floarea zefirului

Zephyranthes creste bine in plin soare sau umbra partiala.

Solul in care se afla trebuie sa aiba o fertilitate medie spre mare si sa dreneze bine apa. Este recomandat ca uneori sa fie amestecat cu putin nisip.

Pamantul trebuie mentinut reavan in perioada verii si trebuie udat astfel incat sa nu se usuce complet. Tot in lunile de vara poti folosi un fertilizant lichid. De asemenea, e bine sa sti ca atunci cand sunt inflorite, cerintele pentru apa sunt mai mari.

In perioada de iarna, din cauza temperaturilor foarte scazute, bulbii nu supravietuiesc afara. Astfel, toamna, dupa ce frunzele au ingalbenit si au inceput sa se lase, acestea trebuie taiate. Bulbii pot ramane in ghiveci/jardiniera sau ii poti scoate si pastra uscati la intuneric, intr-o camera racoroasa si aerisita. Oricum ai alege, planta are nevoie de protectie peste iarna.

Inmultire

Zephyranthes sunt plante ce se inmultesc, in mod normal, prin bulbi. Se pot inmulti si prin seminte, dar rata de succes este mai scazuta.

Cand inmultiti planta prin bulbi, acestia trebuie separati si replantati toamna sau primavara devreme. Adancimea de plantare in ghivece este de 3-4 cm. De la an la an se dezvolta viguros si se fac tufe mai bogate, cu mai multe flori.

Rasfata-te cu delicatele Zephyranthes si lasa-te incantat/a de frumusetea lor.

De aici poti cumpara Zephyranthes in ghiveci, cu pret mic

Avem diverse soiuri de plante perene de vanzare. Descopera plantele decorative preferate in magazinul online FloraPris.ro si ia-le acasa, cu un singur click! Comanda acum si in 24-48 de ore sunt la usa ta.

Detalii livrare produs    

Tipul ambalarii  la ghiveci
Varsta plantei la livrare  2 ani

Informatii suplimentare    

Culoare  Roz
Parfum  -
Perioada de inflorire  Din iunie pana in noiembrie
Perioada de plantare  Toate plantele livrate la ghiveci se pot planta oricand, cu conditia ca pamantul sa nu fie inghetat
Conditii de lumina  Plin soare, usoara semiumbra
Cerinte de udare  udari regulate
Pretentii fata de sol  prefera un sol permeabil, cu un drenaj bun
Inaltime la maturitate  cca 20 - 30 cm
Rezistenta la inghet  Nu rezista afara peste iarna
Trimite mesaj
Din Gura in Gura