Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Impartim bucuria cu tine!

Membru Bizoo de 2 ani.
4.82
5 stars: Exceptional
76 pareri

Floare Santolina (Lemnul Maicii Domnului) la ghiveci

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Cod produs
380S12
Out Of stock
Descriere
Santolina (Lemnul sfant) - Caracteristici generale Santolina este o planta perena care creste sub forma de tufa, semilemnificata, foarte rezistenta si extrem de decorativa. La maturitate pot ajunge la cca 40-60 cm.

Este o planta perena foarte decorativa, atat prin frunze cat si prin florile sale parfumate. Se poate cultiva atat in gradini ca planta acoperitoare de sol, dar si in ghivece sau jardiniere. De asemenea, este foarte des utilizata in decorarea buchetelor decorative, in special datorita frunzelor sale deosebite. Nepretentioasa, foarte usor de cultivat, nu necesita ingrijiri speciale, deci ideala pentru oricine.

Frunzele sunt moi, aromatice, acoperite cu peri fini, foarte divizate de culoare gri-verzui.

Florile sunt sferice, asemeni unor bulgarasi, de culoare galben intens, grupate in inflorescente si apar in varful tulpinilor erecte. In contrast cu griul frunzelor, decoreaza superb. Pentru a stimula noi infloriri, e recomandat sa se taie florile uscate. Infloreste toata vara, din iulie pana la finalul lunii august.

Lemnul sfant: cerinte sol, amplasare, ingrijire Santolina prefera locurile luminoase si insorite, asa ca gaseste-i locul potrivit in gradina. Se dezvolta bine si in locuri semiumbroase, dar are nevoie de soare cel putin 6 ore pe zi. Se dezvolta foarte bine in soluri bine drenate, nisipoase, cu fertilitate redusa. Poate fi plantata si in ghivece decorative pentru un decor splendid al teraselor.

Necesar apa: udarea se face cu moderatie, astfel incat solul sa fie mentinut uscat reavan. A se evita apa in exces la radacina sau baltirea. Plantele mature suporta foarte bine seceta si solul uscat.

Fertilizare: se pot administra ingrasaminte pentru plante cu flori, o data pe luna, in perioada de crestere si inflorire.

Inmultire: Santolina se inmulteste prin butasi care se planteaza in rasadnite cu nisip, radacinile aparand cam in 2-3 luni.

Boli si daunatori: Santolina este foarte rezistenta la boli si daunatori. De aici poti cumpara Santolina in ghiveci, cu pret bun

Avem diverse soiuri de plante perene de vanzare. Descopera plantele decorative preferate in magazinul online FloraPris.ro si ia-le acasa, cu un singur click! Comanda acum si in 24-48 de ore sunt la usa ta.

Detalii livrare produs    

Tipul ambalarii  la ghiveci
Varsta plantei la livrare  1 an

Informatii suplimentare    

Culoare  galben
Parfum  -
Perioada de inflorire  Iulie-august

Perioada de plantare  

Toate plantele livrate la ghiveci se pot planta oricand, cu conditia ca pamantul sa nu fie inghetat
Conditii de lumina  Soare din plin
Cerinte de udare  Moderat
Pretentii fata de sol  prefera un sol nisipos, cu un drenaj bun
Inaltime la maturitate  cca 40-60 cm
Rezistenta la inghet  -20 C pana la -22 C
Trimite mesaj
Din Gura in Gura