Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Impartim bucuria cu tine!

Membru Bizoo de 2 ani.
4.82
5 stars: Exceptional
79 pareri

Planta perena Epimedium Rubrum la ghiveci

0 stars: 0.00 din 0 pareri

56 lei Lei
Out Of stock
Descriere
Epimedium Rubrum - Plante perene de umbra si semiumbra
Epimedium Rubrum este, fara indoiala, o aparitie magnifica in orice gradina de umbra. Cu un aer delicat si romantic, te opreste in loc pentru a fi admirata. Epimedium Rubrum este una dintre cele mai bune si frumoase varietati din genul epimedium.

O perena fabuloasa care impresioneaza puternic atat prin frunzisul sau atractiv, cameleonic, cat si prin florile inedite. Frunzele sunt in forma de inima, ies in rosu primavara, se maturizeaza in verde stralucitor si devin iar rosii toamna. La mijlocul primaverii apar norii de flori delicate, foarte fine, care plutesc deasupra frunzisului, pe tulpini sarma. Acestea au forma de stea, cu colturi ascutite, foarte interesante. Sepalele mari, rosu intens acopera petale albe, imaculate, contrastand puternic cu staminele galben-crem.

Prin frunzisul deosebit, cameleonic si florile plutitoare care se leagana gratios, Epimedium Rubrum este uluitor de frumoasa. In plus, ofera gradinii o textura si culoare excelente pe tot parcursul sezonului de crestere. Este un foarte bun acoperitor de sol pentru locurile umbrite din gradina.

Creste sub forma de tufa acoperitoare de sol, iar la maturitate poate ajunge la cca 35 cm inaltime si 60 cm latime. Este o planta decorativa prin: frunze, flori si port, nepretentioasa, foarte usor de cultivat, care nu necesita ingrijiri speciale. Are o crestere si o constitutie puternice.
Epimedium: Plante perene care cresc la semiumbra - ingrijire
Epimedium Rubrum prefera locurile semiumbrite si umbrite, dar foarte luminoase, asa ca gaseste-i locul potrivit in gradina. Tolereaza si zonele semiinsorite, dar cu soare mai mult dimineata. Se uda regulat, pentru ca pamantul din jurul radacinii sa nu fie niciodata uscat.

Se dezvolta in sol fertil, bogat in humus, neutru sau usor alcalin, bine afanat si bine drenat.

Se planteaza primavara devreme sau toamna. Daca ai achizitionat Epimedium Rubrum la ghiveci, il poti planta oricand in timpul anului, daca solul e dezghetat. Arata grozav atunci cand este plantat pe marginile paturilor de flori umbrite si usor umbrite, pe fundal verde, pentru accente verticale.

Necesar apa: udarea se face regulat, astfel incat solul sa fie mentinut constant reavan. A se evita apa in exces la radacina sau baltirea.

Inmultire: prin divizarea tufei

Boli si daunatori: este foarte rezistent la boli si daunatori. De aici poti cumpara Epimedium Rubrum in ghiveci, cu pret bun
Avem diverse soiuri de plante perene de vanzare. Descopera plantele decorative preferate in magazinul online FloraPris.ro si ia-le acasa, cu un singur click! Comanda acum si in 24-48 de ore sunt la usa ta.

Plantele provin din pepiniera partenerului nostru Luca Perene, producator de perene de peste 12 ani. Acestea detin licenta, sunt testate, sanatoase si complet aclimatizate, avand garantia soiului si calitate inalta.

Detalii livrare produs    Tipul ambalarii  la ghiveci
Varsta plantei la livrare  Plante dezvoltate, viguroase, la ghiveci de 17 cm
Informatii suplimentare    Culoare frunze  Multicolor, in functie de anotimp: rosu verde, rosu caramiziu
Culoare flori  Alb-rosu
Perioada de inflorire  Aprilie-mai
Perioada de plantare  Toate plantele livrate la ghiveci se pot planta oricand, cu conditia ca pamantul sa nu fie inghetat
Conditii de lumina  Penumbra, umbra
Cerinte de udare  Regulat
Pretentii fata de sol  prefera un sol neutru imbogatit cu humus, cu un drenaj bun
Distanta de plantare  60 cm
Dimensiuni la maturitate  cca 35 cm inaltime si 60 cm latime
Rezistenta la inghet  da.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura