Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Impartim bucuria cu tine!

Membru Bizoo de 2 ani.
4.83
5 stars: Exceptional
80 pareri

Planta perena Lacramioare - Convallaria majalis la ghiveci

0 stars: 0.00 din 0 pareri

25 lei Lei
Out Of stock
Descriere
Lacramioara - Plante perene de umbra si semiumbra
Lacramioara este o planta perena decorativa pentru gradina de umbra, cunoscuta si sub denumirea populara de Margaritar. Sunt iubite in special datorita florilor sale deosebit de delicate, de un alb pur, foarte parfumate. Lacramioara simbolizeaza puritatea, fericirea, norocul in dragoste motiv pentru care sunt folosite si in realizarea buchetelor de mireasa. Primavara, in perioada infloririi, ofera decoruri minunate gradinilor, dar pot fi crescute foarte bine si in ghivece potrivite. Lacramioara creste cu o tulpina inalta de cca 20-30 cm, cu frunze in perechi, de forma eliptica, petiolate, cu varf ascutit si nervuri proeminente de culoare verde. Florile sunt mici, de un alb imaculat si apar sub forma de clopotei spre varful tulpinii in luna mai. Inflorescenta poate avea intre 8 - 20 flori. Pentru un impact vizual puternic se recomanda a se planta in grupuri sau in mix cu alti bulbi. Este folosita ca planta de acoperire a solului, fiind ideala pentru plantarea in zonele umbrite din gradina.

Creste sub forma de tufa verticala, iar la maturitate poate ajunge la cca 20-30 cm inaltime. Este o planta decorativa prin: frunze, flori si port, nepretentioasa, foarte usor de cultivat, care nu necesita ingrijiri speciale. Are o crestere si o constitutie puternice.
Lacramioare: Plante perene care cresc la semiumbra - ingrijire
Lacramioara prefera locurile semiumbrite si umbrite, asa ca gaseste-i locul potrivit in gradina. Prefera solurile fertile, argilo - nisipoase, umede, ferite de razele puternice ale soarelui. Se planteaza pe langa copaci, in locurile semiumbrite sau umbrite. Udarea va fi moderata, astfel incat solul sa fie mentinut reavan. Rizomii de lacramioare nu trebuie scosi din pamant toamna , intrucat rezista la temperaturi de pana la minus 40 grade. Se planteaza primavara devreme sau toamna. Daca ai achizitionat Lacramioara la ghiveci, o poti planta oricand in timpul anului, daca solul e dezghetat. Arata grozav atunci cand este plantat pe marginile paturilor de flori umbrite si usor umbrite, pe fundal verde.

Necesar apa: udarea se face cu moderatie, astfel incat solul sa fie mentinut constant reavan. A se evita apa in exces la radacina sau baltirea.

Inmultire: prin divizarea tufei

Boli si daunatori: este foarte rezistent la boli si daunatori. De aici poti cumpara Lacramioara in ghiveci, cu pret bun
Avem diverse soiuri de plante perene de umbra de vanzare. Descopera plantele decorative preferate in magazinul online FloraPris.ro si ia-le acasa, cu un singur click! Comanda acum si in 24-48 de ore sunt la usa ta.

Detalii livrare produs:
Tipul ambalarii  la ghiveci
Varsta plantei la livrare  Plante dezvoltate, viguroase, la ghiveci de 15 cm
Informatii suplimentare    Culoare frunze  Verzi
Culoare flori  Alb pur
Perioada de inflorire  Primavara pana vara tarziu
Perioada de plantare  Toate plantele livrate la ghiveci se pot planta oricand, cu conditia ca pamantul sa nu fie inghetat
Conditii de lumina  Penumbra
Cerinte de udare  Moderat
Pretentii fata de sol  prefera un sol neutru imbogatit cu humus, cu un drenaj bun
Distanta de plantare  30 cm
Dimensiuni la maturitate  20-30 cm inaltime.
Rezistenta la inghet  Da, minus 40 grade
Trimite mesaj
Din Gura in Gura