Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Impartim bucuria cu tine!

Membru Bizoo de 2 ani.
4.82
5 stars: Exceptional
79 pareri

Arbust ornamental Arbore de matase - Albizia, cca 2 m

0 stars: 0.00 din 0 pareri

134 lei Lei
Out Of stock
Descriere
Arbore de matase roz - caracteristici generale

Acest Arbore de matase roz este un arbust ornamental de origine japoneza, ideal pentru orice gradina. Foarte decorativ prin flori, forma si frunzis, ofera rafinament si eleganta oricarui spatiu. La umbra lui te poti relaxa cu o lectura buna si, in plus, te vei imbata si cu parfumul lui dulce si puternic.

In primii ani de viata creste foarte repede, putand ajunge chiar la o inaltime de 10 m. Coaja este gri deschis formand un contrast splendid cu coroana infrunzita si plina de flori. Frunzisul este delicat, cu aspect exotic, care seara se strange exact ca o mimoza. Ramurile formeaza o coroana ca o umbrela. Frunzele sunt fine si elegante, asemanatoare celor de feriga. Infloreste in mod continuu din iulie pana in septembrie. Florile sunt grupate in ciorchini de fire ca de matase, de culoare alb-roz, galbene la baza si cu un parfum intens. Fructul este o pastaie pendula, maro la maturitate.

Plantare si ingrijire copac Arbore de matase
Un Arbore de matase roz creste in orice tip de sol, dar le prefera pe cele fertile, acide, bine drenate, care permit scurgerea apei. Ii place ca pamantul sa fie reavan, dar este un arbore rezistent la seceta. Ce trebuie insa sa stii e ca in primii 5 ani de la plantare irigarea este obligatorie si trebuie facuta regulat.

Se planteaza solitar sau in grupuri. Daca vrei sa cresti arbore de matase la ghiveci, poti face si asta. Ofera-i un container mai mare si un pamant adecvat si u uita de udarile regulate.

Iubeste foarte mult soarele, asa ca ai grija sa-i gasesti un loc in gradina unde sa beneficieze de soare din plin. De altfel, asta e una din conditiile esentiale pentru inflorire. Daca il plasezi in locuri umbrite, nu te vei bucura de flori, deci alege locul cu atentie. Fara energia produsa de soare, arborele de matase nu are puterea de a forma flori. Un sol umed in mod constant, impreuna cu lumina soarelui, contribuie la o inflorire normala de vara. Iar daca ai noroc, te poate bucura si in toamna cu o inflorire suplimentara.

Pentru o dezvoltare si crestere armonioasa si sanatoasa se recomanda taieri de formare/corectare, primavara devreme. La nevoie aplica si fertilizari si tratamente impotriva bolilor si daunatorilor.

Arborele de matase rezista la temperaturi de pana la -18 grade Celsius. In cazul celor tineri, ar trebui protejati in primii ani de la plantare dupa caz.
Inmultire albizia
Acest soi de arbust se inmulteste foarte usor prin seminte. Aduna seminte de arbore de matase la finalul verii si planteaza-le cu incredere. Daca va avea conditii prielnice in gradina, semintele cazute vor germina singure. In primavara urmatoare de poti trezi cu multi pui de arbore de matase in gradina. Si, uite asa, vei putea sa faci o bucurie prietenilor care iubesc plantele ca si tine, oferindu-le cadou un exemplar.
Aici gasesti Arbore de matase roz, cu pret mic
Descopera Arbore de matase roz de vanzare in magazinul online FloraPris.ro. Avem o gama variata de arbusti ornamentali la ghiveci, cu pret mic. Comanda acum, cu un simplu click, si in 24 de ore sunt la tine acasa.

Informatii suplimentare:
Culoare  Roz, alb galbui la baza
Parfum  Puternic, foarte placut
Perioada de inflorire  Iulie-septembrie
Perioada de plantare  Toate plantele livrate la ghiveci se pot planta in orice perioada a anului, cu conditia ca pamantul sa nu fie inghetat
Conditii de lumina  Soare din plin
Cerinte de udare  necesita udari frecvente
Pretentii fata de sol  necesita sol fertil, acid
Inaltime la maturitate  cca 10 m inaltime, 4-6 m latime
Rezistenta la inghet  -18 C
Detalii livrare produs    Tipul ambalarii  Radacina nuda (ambalata)
Inaltimea la livrare  Cca 2m.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura