Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Impartim bucuria cu tine!

Membru Bizoo de 2 ani.
4.82
5 stars: Exceptional
76 pareri

Floare Clematis mov Minister la ghiveci

0 stars: 0.00 din 0 pareri

45 lei Lei
Cod produs
230C12
Out Of stock
Descriere
Clematis mov Minister - Caracteristici generale

Clematis mov Minister este o planta cataratoare cu flori, avand frunzis cazator si crestere compacta. Se dezvolta viguros si este extrem de decorativ in orice gradina, incantandu-ne multe luni prin doua valuri de infloriri.

Frunzele sale compuse, pinnate, au culoare verde-inchis, decoreaza frumos si creeaza un fundal deosebit pentru florile mari. Condusa pe garduri sau pergole creeaza o perdea minunata de flori.

Clematis mov Minister are flori deosebit de atractive. Acestea sunt mari, semiduble, la sfarsitul primaverii/inceputul verii si flori unice ocazionale mai tarziu. Florile au 6 petale violet pana la violet-albastru, de culoarea lavandei, cu dunga roz pe mijlocul petalei. Are o inflorire abundenta in mai-iunie respectiv in august-septembrie.

Soiul acesta de clematis creste pana la 2,5 m inaltime. Daca are parte de o ingrijire adecvata clematita se va intinde in voie, sporind farmecul gradinii.

Clematis mov Minister: cerinte sol, amplasare

Clematis mov Minister prefera solul fertil, permeabil, argilos, usor acid sau neutru. Planta este iubitoare de apa, dar nu in mod excesiv, pentru ca asta ar putea duce la putrezirea sistemului radicular.

Clematisul iubeste soarele foarte mult in partea aeriana insa nu suporta caldura la nivelul radacinilor. Asadar este recomandat sa plantezi la baza o planta taratoare care sa protejeze solul de supraincalzirea din vara. La restul capitolelor de mediu, clematita nu are pretentii speciale, asa ca o poti creste foarte usor in gradina ta.

De asemenea, este foarte potrivit si pentru containere mari, de cel putin 45 cm adancime si latime.
Taieri clematite Minister
Se recomanda tunderea clematitelor pentru a stimula inflorirea.

Clematis mov Minister apartine celui de-al treilea grup de taiere (puternic). Planta infloreste pe lastarii tineri, anuali.

Pentru o inflorire abundenta, recomandam in primul an o tundere puternica primavara devreme. Se vor taia lujerii cam la 20-40 cm fata de sol. In al doilea an, la taierile de primavara, se lasa lastari cu inaltimea de 40-60 cm, cu cel putin 5 muguri pe lastari. Se mai pot face taieri imediat dupa inflorire - pentru a doua inflorire abundenta. Se indeparteaza toti lastarii decolorati, slabi si bolnavi. Daca este lasata netunsa, clematita poate deveni o masa de tulpini goale incalcite cu flori rare doar in varf.

Clematis inmultire

Clematitele pot fi inmultite prin seminte, butasire, altoire si marcotaj. Acesta din urma este mai usor de efectuat (tehnica marcotajului serpuit).

De unde poti cumpara Clematis mov Minister la ghiveci, cu pret mic

Avem diverse soiuri de clematite ieftine de vanzare. Descopera clematitele preferate in magazinul online FloraPris.ro si ia-le acasa, cu un singur click! Comanda acum si in 24 de ore sunt la usa ta.

Detalii livrare produs    

Tipul ambalarii  la ghiveci
Inaltimea la livrare  cca 50-70 cm
Trimite mesaj
Din Gura in Gura