Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Impartim bucuria cu tine!

Membru Bizoo de 2 ani.
4.82
5 stars: Exceptional
76 pareri

Floare Clematis Purpurea plena elegans in ghiveci

0 stars: 0.00 din 0 pareri

50 lei Lei
Cod produs
230C24
Out Of stock
Descriere
Clematis rosu Purpurea plena elegans este un soi hibrid foarte rezistent, care aduce un farmec deosebit in orice gradina. Este o clematita altfel, cum nu gasesti prea des. Merita sa o ai in colectia ta de clematite, pentru ca nu oricine o are. Ia-ti macar una si lauda-te cu ea tuturor prietenilor. Iti va creste inima cand vei vedea cum te va rasplati an de an cu flori spectaculoase. Pentru calitatile sale remarcabile a fost medaliata cu Premiul de merit in gradina de Societatea Regala de Horticultura.

Clematis rosu Purpurea plena elegans - Caracteristici generale

Clematita Purpurea plena elegans este un arbust catarator peren, sub forma de liana de dimensiuni mari. Creste sub forma de tufa urcatoare cu lujeri subtiri, avand frunzis verde tot sezonul. Se dezvolta si creste usor, ajungand la o inaltime de circa 3-4,5 m inaltime. Se preteaza foarte bine si pentru gradini mici, cochete. Taiata corect si regulat, poate fi crescuta usor si in ghivece potrivite, pentru decorarea balcoanelor sau teraselor.

Florile de Clematis rosu Purpurea plena elegans sunt deosebite si prin ele se distinge de multe alte soiuri de clematis. Sunt duble, cu o forma inedita, grupate in multe inflorescente, cu straturi multiple de petale ciufulite!. Culoarea florilor variaza de la roz intens la rosu-purpuriu. Florile sunt foarte rezistente, durand chiar doua saptamani pana sa se ofileasca petalele exterioare. Partea din mijloc a florii mai ramane inflorita cel putin inca o saptamana dupa. Este o clematita cu totul si cu totul speciala.

Infloreste indelungat, din iunie pana in septembrie. Soiul formeaza muguri doar pe lastarii anuali. Este foarte rezistenta la boli.

Clematis: cerinte sol, amplasare

Clematis rosu Purpurea plena elegans prefera un sol fertil, cu un drenaj bun si cu o umiditate medie. Se dezvolta cel mai bine in zonele cu multa lumina si soare, dar tolereaza bine si zonele cu semi-umbra. Pentru o culoare mov intensa, are nevoie de cel putin 6 ore de soare pe zi. Clematitele iubesc soarele foarte mult in partea aeriana insa nu suporta caldura la nivelul radacinilor.

Taieri clematite Purpurea plena elegans

De taierile corecte depind cresterea, dezvoltarea si inflorirea clematitelor. Clematis Purpurea plena elegans apartine celui de-al treilea grup de taiere (puternic). Taierile se fac anual, foarte drastic, la o distanta de 30 cm de sol, la final de februarie, inceput de martie.

Inmultire clematis

Clematitele se pot inmulti prin mai multe procedee: seminte, marcotaj terestru sau aerian, butasi, divizarea tufei.
De unde poti cumpara clematis rosu Purpurea plena elegans la ghiveci, cu pret mic
Avem diverse soiuri de clematite ieftine de vanzare. Descopera clematitele preferate in magazinul online FloraPris.ro si ia-le acasa, cu un singur click! Comanda acum si in 24 de ore sunt la usa ta.

Detalii livrare produs

Tipul ambalarii  la ghiveci
Inaltimea la livrare  cca 50-70
Varsta la livrare  2 ani
Trimite mesaj
Din Gura in Gura