Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Impartim bucuria cu tine!

Membru Bizoo de 1 an.
4.80
5 stars: Exceptional
70 pareri

Floare Clematis alb Jan Pawel - II la ghiveci

0 stars: 0.00 din 0 pareri

45 lei Lei
Cod produs
230C11
Out Of stock
Descriere
Clematis alb Jan Pawel - II - Caracteristici generale

Clematis alb Jan Pawel - II ofera eleganta si rafinament in orice gradina. Este o planta ornamentala cataratoare cu flori, viguroasa si cu caracter extrem de decorativ. Infloreste abundent, luni intregi, avand doua valuri de infloriri.

Acest soi de clematis alb a fost numit in onoarea papei Ioan Paul al II-lea, fiind dezvoltat de calugarul polonez Stefan Fraichak.

La inceputul sezonului este decorat cu flori mari, cu petale alb-crem, cu dungi roz pe mijloc. In mijlocul infloririi, dungile devin mai pronuntate, dar mai aproape de toamna, acestea sunt clar vizibile si pe petale. Intensitatea lor poate varia in functie si de conditiile in care traieste planta. Acest Clematis este iubit de gradinari tocmai pentru ca florile sale isi schimba culoarea in timpul verii.

Acest soi de clematis creste circa 3 m inaltime. Frunzisul bogat, lucios, creeaza un fundal deosebit pentru florile sale mari de cca 12 pana la 20 cm. Daca are parte de o ingrijire adecvata clematita se va intinde in voie, sporind farmecul gradinii.

Clematis alb Jan Pawel - II - cerinte sol, amplasare

Pentru ca planta sa ofere cele mai bune rezultate, solul trebuie sa fie fertil, permeabil, argilos, usor acid sau neutru. Planta este iubitoare de apa, insa acest lucru nu trebuie sa permita stagnarea apei in mod excesiv. Asta ar putea duce la putrezirea sistemului radicular.

Clematisul iubeste soarele foarte mult in partea aeriana insa nu suporta caldura la nivelul radacinilor. Se spune despre clematite ca prefera sa aiba ?capul la soare si picioarele la umbra?. Asadar este recomandat sa plantezi la baza o planta taratoare care sa protejeze solul de supraincalzirea din vara. La restul capitolelor de mediu, clematita nu are pretentii speciale, asa ca aceasta floare nu trebuie sa-ti lipseasca din gradina.

Taieri clematite Clematis alb Jan Pawel

Se recomanda tunderea clematitelor pentru a stimula inflorirea.

Clematis alb Jan Pawel - II apartine celui de-al doilea grup de taiere (slab). Planta infloreste atat pe lastarii tineri, cat si pe cei de anul trecut.

Taierile se fac:

in primul an la o distanta de 30 cm de sol, la final de februarie, inceput de martie;
in al doilea an primavara devreme, lasand lastari cu inaltimea de 40-60 cm, cu cel putin 5 muguri pe lastari;
imediat dupa inflorire - pentru a doua inflorire abundenta: se indeparteaza toti lastarii decolorati, slabi si bolnavi;

Clematis - inmultire

Clematitele pot fi inmultite prin seminte, butasire, altoire si marcotaj. Acesta din urma este mai usor de efectuat (tehnica marcotajului serpuit).

De unde poti cumpara Clematis alb Jan Pawel - II

Avem diverse soiuri de clematite ieftine de vanzare. Descopera clematitele preferate in magazinul online FloraPris.ro si ia-le acasa, cu un singur click! Comanda acum si in 24 de ore sunt la usa ta.

Detalii livrare produs    

Tipul ambalarii  la ghiveci
Inaltimea la livrare  cca 50-70 cm
Trimite mesaj
Din Gura in Gura