Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Impartim bucuria cu tine!

Membru Bizoo de 1 an.
4.80
5 stars: Exceptional
70 pareri

Iarba de Pampas - Cortaderia Pumila la ghiveci de 19 cm

0 stars: 0.00 din 0 pareri

65 lei Lei
Out Of stock
Descriere
Iarba de Pampas alba Pumila - Caracteristici generale

Iarba alba de pampas Pumila e alegerea ideala daca iti doresti decoruri de gradina prin care sa iesi in evidenta.

Originara din America de Sud, Iarba de Pampas alba este o iarba foarte decorativa prin port, frunzis, inflorescenta si culoare. Prin frunzele si florile sale decorative fabuloase, iarba de pampas iese usor in evidenta, atragand toate privirile admirative.

Creste des, sub forma de tufa medie, in smocuri mari si puternice, iar la maturitate poate ajunge la cca 150-160 cm inaltime si cu diametru de cca 50-80 cm.

Frunzele ei sunt lungi si subtiri si cresc sub forma liniara in nuante de verde inchis. Inflorescenta se dezvolta pe varful tulpinilor lungi. Florile matasoase, de culoare galben-argintiu au aspect penat si apar la sfarsitul verii, deasupra frunzelor cu margini ascutite. Sta inflorita pana in luna noiembrie.

Este o planta decorativa prin: frunze, flori si port, nepretentioasa, foarte usor de cultivat, care nu necesita ingrijiri speciale. Are o crestere si o constitutie puternice.

Avantajele Soiului:  

Frunzis deosebit, dens
Flori matasoase, foarte decorative
Se adapteaza usor
Intretinere redusa
Rezistenta la inghet
Iarba de Pampas Pumila: cerinte sol, amplasare, ingrijire
Iarba de Pampas prefera locurile cu mult soare, asa ca gaseste-i locul potrivit in gradina. Se dezvolta cel mai bine in sol permeabil, umed si bine drenat.

Iarba de pampas alba Pumila este o varietate deosebit de compacta si constituie un punct de accent excelent pentru gradinile medii si mici. Cu ea se pot realiza combinati mixte interesante cu alte plante si flori. Poate fi plantata pe langa cladiri, in ronduri, pe langa copaci, ziduri si garduri. Ofera decoruri spectaculoase si daca se planteaza in smocuri solitare.

Plantata in combinatie cu alte plante sau ierburi inchise la culoare, creeaza un contrast fenomenal. Fiind o planta decorativa medie, se poate cultiva cu succes si la container pentru un decor splendid al teraselor.

Necesar apa: udarea se face cu moderatie, astfel incat solul sa fie mentinut uscat reavan. A se evita apa in exces la radacina sau baltirea.

Tunderi: Se tunde la sfarsitul iernii sau la inceputul primaverii, prin indepartarea tulpinilor din anul precedent prin taiere si pieptanare. E recomandat sa purtati manusi, deoarece frunzele au margini ascutite care pot taia mainile.

Rezistenta: rezistenta la soare, vant, inghet, seceta. In primul an e bine sa fie protejata la baza cu un start de mulci sau frunze uscate.

Boli si daunatori: este foarte rezistenta la boli si daunatori. De aici poti cumpara Iarba de pampas alba Pumila in ghiveci, cu pret bun

Avem diverse soiuri de plante perene de vanzare. Descopera plantele decorative preferate in magazinul online FloraPris.ro si ia-le acasa, cu un singur click! Comanda acum si in 24-48 de ore sunt la usa ta.

Plantele sunt produse de partenerul nostru Luca Perene, producator de perene de peste 10 ani. Acestea sunt testate, sanatoase si complet aclimatizate, avand garantia soiului si calitate inalta.

Detalii aici.

Detalii livrare produs    

Tipul ambalarii  la ghiveci de 19 cm

Varsta plantei la livrare  

Plante dezvoltate, viguroase, cca 90 cm, inflorite daca se livreaza toamna

Informatii suplimentare    

Culoare frunze  verzi
Culoare flori  Crem argintiu
Perioada de inflorire  Septembrie-noiembrie

Perioada de plantare  

Toate plantele livrate la ghiveci se pot planta oricand, cu conditia ca pamantul sa nu fie inghetat

Conditii de lumina  Insorit
Cerinte de udare  moderat
Pretentii fata de sol  prefera un sol fertil, cu un drenaj bun
Distanta de plantare  100 cm
Dimensiuni la maturitate  cca 150 - 160 cm inaltime
Rezistenta la inghet  da
Trimite mesaj
Din Gura in Gura